Englanti festivaaleja

Creamfields on tanssimusiikin koti

Jokainen tanssimusiikista pitävä haluaa kokea ainakin kerran elämässään Englannin Creamfield -festivaalin. Vuodesta 1998 lähtien järjestetty vuosittainen festivaali on maailman tunnetuimpina tanssimusiikkifestivaaleja, jossa esiintyy suosittuja ja tunnettuja live-esiintyjiä ja DJ:itä. Suositulle festivaalille saapuu ihmisiä ympäri maailman katselemaan ja kuuntelemaan tanssimusiikkia. Esiintyjälistaan kuuluu lajin kuuluisimpia nimiä, kuten esimerkiksi Swedish House Mafia ja Tiësto.

Daresburyn kylässä nykyään järjestettävä Creamfields -festivaali on neljän päivän pituinen ulkoilmatapahtuma. Valtava tapahtuma järjestetään suurella kentällä, jossa on tilaa kymmenille tuhansille ihmisille. Tapahtumaan on saatavilla yhden ja useamman päivän lippuja. Lipuissa on useita tasoja. Perustason lippuun kuuluu esimerkiksi vain välttämättömimmät asiat, mutta halutessaan voi ostaa myös hotellipaketin tai kultalipun kaikilla mukavuuksilla.

Yleistä Creamfields -festivaalista

Creamfields -festivaali on alkanut alun perin vain yhden päivän tapahtumana, joka järjestettiin Winchesterin kaupungissa. Tapahtuman historian aivan ensimmäisenä päivänä festivaalilla kuunteli ja katseli 25 000 ihmistä, kun sen sijaan nykyään festivaalilla käy 70 000 ihmistä sen jokaisena päivänä. Creamfields -festivaali onkin nykyään yksi suurimmista ja suosituimmista elektronisen musiikin festivaaleista maailmassa.

Kuuluisa ja suosittu Creamfields-festivaali on voittanut useita palkintoja ja sillä on monia kuuluisia tukijoita, kuten esimerkiksi Pepsi Max. Se on saanut muun muassa useasti Best Dance Festival- ja Best Dance Event -palkinnot, jotka on myöntänyt UK Festival Awards. Näyttävät lavashow’t, samanhenkiset ihmiset ja hyvä musiikki suosituimmilta artisteilta tekevät festivaalista halutun tapahtuman.

Festivaalin esiintyjät

Festivaali on täynnä toinen toistaan tunnetumpia ja suositumpia tanssimusiikin artisteja. Reilusti yli sadan esiintyjän listaan kuuluu esimerkiksi Tiësto, joka on yksi maailman tunnetuimmista trance-musiikkia soittavista DJ:istä ja tuottajista. Lisäksi esiintyjäkaartiin kuuluu esimerkiksi Calvin Harris, jonka tunnetuimpia kappaleita ovat esimerkiksi “Outside” ja “Summer”. Creamfields -festivaalin artistikattaus on siis korkealaatuinen.

Festivaalialueelle matkustaminen

Tapahtumapaikka on Daresburyssa, joka sijaitsee Liverpoolin ja Manchesterin välissä kauniilla Englannin maaseudulla. Tapahtumaan on paljon tulijoita pitkänkin matkan takaa, ja heidän ja kaikkien muidenkin onneksi tapahtumapaikalle on helppo matkustaa. Festivaalille voi matkustaa niin omalla autolla, lentäen, junalla kuin linja-autollakin. Kauempaa tulevat voivat joutua myös yhdistelemään erilaisia matkustustapoja päästäkseen Daresburyn kylään.

Vaihtoehtona on myös esimerkiksi yhteinen kulkuneuvo muiden festareille tulevien kanssa. GoCarShare -palvelun kautta voi etsiä ihmisiä, jotka ovat matkustamassa myös Creamfields -festivaalilla ja ehdottaa yhteistä autokyytiä. Festivaalilla on myös virallinen linja-autokyyti nimeltään “Big Green Coach”, joka kuljettaa festivaali-ihmisiä kymmenistä kaupungeista. Muut festivaalin bussit kuljettavat viikonlopun päivien ja öiden ajan ihmisiä muun muassa Liverpoolista.

Majoitusvaihtoehdot festivaalialueella

Majoittumiseen kuuluu neljä erilaista tasoa, jotka ovat perus-, pronssi-, hopea- ja kultataso. Mitä korkeammalla tasolla on, sitä enemmän etuja kuuluu lipun hintaan. Jokaisella festivaalin leirintäalueella oleskelevalla on oltava vähintään kahden päivän perusmajoituslippu. Perustason majoituslippuun kuuluu perusmajoitus alueella sekä vuorokauden ympäri palveleva infokeskus. Korkeampiin tasoihin kuuluvat esimerkiksi oikeat WC:t ja lämpimät suihkut peseytymistä varten.

Alueella on erilaisia majoitusvaihtoehtoja. “Pre-Pitch & Party” on leirintäalue, jossa on valmiiksi asennetut teltat sekä oikea WC ja lämpimät suihkut. Tänne alueella on mahdollisuus päästä ainoastaan useamman päivän pronssi-, hopea- tai kultalipulla. Dreamfields taas sijaitsee eri paikassa ja tarjoaa premium-majoitusta teltoissa ja ylellisissä mökeissä. Festivaalille voi halutessaan ostaa myös hotellipaketin, johon kuuluu hotellimajoitus ja lippu.

Festivaalin liput ja tasot

Creamfields -festivaalille on saatavilla eri hintaisia lippuja ja lippupaketteja. Esimerkiksi yhden päivän lippu ilman majoitusta maksaa vajaat 80 euroa, kun taas kahden päivän peruslippu majoituksella maksaa noin 200 euroa. Kultatason lippu neljän päivän majoituksella sen sijaan maksaa jopa noin 400 euroa. Lisäksi on runsaasti lippupaketteja ja lippuvaihtoehtoja edellä mainittujen välimaastosta.

Lippujen hinnat vaihtelevat päivän ja päivien määrän sekä tason mukaan. Kultatasolla hinnat ovat kalleimpia kun taas perustasolla halvimpia. Myös majoitus vaikuttaa hintaan. Esimerkiksi hotellipaketit maksavat erikseen ja ne eivät kuulu myöskään kultatason lipun hintaan. Lipuissa, lippupaketeissa ja majoituspaketeissa on siis runsaasti valinnanvaraa ja mikäli suunnittelee festivaalireissua, kannattaa eri mahdollisuuksiin tutustua huolella.

Pysäköinti festivaalialueella

Festivaalialueella on myös parkkipaikka. Osaan lipuista kuuluu automaattisesti ilmainen pysäköinti, mutta ilman ilmaiseen pysäköintiin oikeuttavaa lippua se on maksullinen. Pysäköinnin voi maksaa etukäteen, mutta myös paikan päällä. Päivän pysäköinnin hinta on noin 20 euroa kolme tai neljä päivää majoittuville, noin 15 euroa kaksi päivää majoittuville ja noin 10 euroa lipun ilman majoitusta ostaneille.

Suositulle tanssimusiikkifestivaalille on tulijoita myös ulkomailta saakka. Ulkomailta matkustaminen onkin monimutkaisempaa kuin Englannista matkustaminen, eikä siis välttämättä onnistu omalla autolla. Esimerkiksi Suomesta matkustavien kannattaa suunnitella matkansa tarkkaan, mikäli aikovat lähteä Creamfields -festivaalille. Apua jännittävän festivaalimatkan suunnitteluun saa esimerkiksi artikkeleistamme “Ulkomaiset festarit – mitä kannattaa ottaa huomioon” tai “Mitä mukaan festareille?”.

Lopuksi

Jos olet tanssimusiikin kuuntelija, kiinnostuit varmasti Creamfields -festivaalitapahtumasta. Jos taas tanssimusiikkiin keskittynyt festivaali ei tuntunut juuri sinulle sopivalta, suosittelemme tutustumaan sivuston muista festareista kertoviin artikkeleihimme. Esimerkiksi artikkeleihin “Parhaat festarit Euroopassa” tai “Parhaat festarit Suomessa”. Kukapa ei haluaisi kokea festivaalien ainutlaatuista tunnelmaa ja tutustumalla sivuihimme saatat löytää juuri sinulle sopivan festivaalin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *