Festivaalit Euroopassa

Tomorrowland

Tomorrowland on elektroniseen tanssimusiikkiin keskittynyt festivaali, joka järjestetään Belgian Boomissa. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2005 ja sen on kerännyt aina vain enemmän festivaalikansaa paikalle. Nykyisin Tomorrowland kuuluukin Euroopan suurimpiin festivaaleihin. Tällä hetkellä festivaali pidetään kahtena viikonloppuna ja liput myydään loppuun todella nopeasti! Useimmiten myyntiin kuluu vain joitakin minuutteja.

Tomorrowland saa juhlakansan tanssimaan heinäkuun kahtena viimeisenä viikonloppuna. Tämä onkin parasta aikaa matkustaa, sillä heinäkuu on Belgian lämpimin kuukausi. Näin juhlijat pystyvät ottamaan kaiken irti lämpimästä säästä ja suosikkiartisteistaan. Vuonna 2018 Tomorrowland keräsi yhteensä noin 400 000 innokasta osallistujaa, joten kyseessä on todella merkittävän kokoinen festivaali Euroopan mittakaavassa.

Festivaalin historiaa

Tomorrowlandin juuret juontavat vuoteen 2005, jolloin festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran. Tuolloin festivaali oli ainoastaan yhden päivän kestävä musiikkitapahtuma. Kahden päivän mittaiseen juhlintaan siirryttiin vuonna 2007, kun huomattiin, että kaksi ensimmäistä vuotta sujuivat hyvin ja festivaalin esiintyjät kiinnostivat yleisöä. Jo vuonna 2008 rikottiin seuraava ennätys, kun festivaalilla nähtiin yli sata DJ:tä.

Vuosi 2011 oli ensimmäinen kerta, kun festivaalia juhlittiin kolmena päivänä. Ensimmäinen kahden viikonlopun mittainen festivaali oli jo vuonna 2014, eli vajaa kymmenen vuotta syntymisensä jälkeen. Tuolloin kävijöitä oli yhteensä noin 360 000. Vuosina 2017 ja 2018 festivaalille on myyty 400 000 lippua. Samaa kävijämäärää voidaan odottaa myös vuoden 2019 festivaalille.

Tomorrowland Winter

Tomorrowlandista tuli niin suosittu, että perinteisen heinäkuun festivaalin rinnalle alettiin kehittää toista versiota. Näin syntyikin idea Tomorrowland Winteristä. Hanke toteutui vuonna 2019, kun Tomorrowland Winter järjestettiin Ranskan Alpeilla maaliskuun toisena ja kolmantena viikonloppuna. Festivaaleilla nähtiin muun muassa sellaisia elektronisen tanssimusiikin suuria nimiä kuin Armin van Buuren sekä DJ Snake.

Tomorrowlandissa nähdyt esiintyjät

Tomorrowland on siitä erikoinen festivaali, että se on onnistunut saamaan monia suuria nimiä esiintyjälistoilleen jo heti ensimmäisestä vuodesta lähtien. Suositut Armin van Buuren ja David Guetta nähtiin festivaaleilla jo vuonna 2005. Siitä lähtien molemmat näistä artisteista ovat viihdyttäneet yleisöä festivaalilla jo useana vuotena. Vaikka lavojen koristeet vaihtuvat, musiikin laatu pysyy.

Muita Tomorrowlandissa useasti esiintyneitä artisteja ovat muun muassa Alan Walker, Pete Tong, DJ Snake sekä Dimitri Vegas & Like Mike. Kaikki näistä kuuluvat monen elektronista tanssimusiikkia rakastavan suosikkiartisteihin. Voidaankin siis sanoa, että festivaalin järjestäjät tekevät hyvää työtä artistien valinnassa. Mukaan otetaan sekä isoja nimiä että paikallisia DJ:tä ja muita artisteja.

Mistä ostaa liput?

Jos mielii lähteä Tomorrowlandiin katsomaan omia suosikkiartistejaan, tulee lippujen kanssa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Tomorrowlandin verkkosivut ovat ainoa virallinen osoite, mistä lippuja voi ostaa. Huomioi, ettei lippujen määrää ei ole rajoitettu, vaan yksi asiakas voi ostaa niin monta lippua kuin haluaa yhdellä kertaa. Suuren porukan kannattaakin ostaa liput yhdessä, jottei kukaan jää ilman.

Tomorrowlandin lippuja myydään kuitenkin myös verkon huutokaupoissa. Nämä ovat aina hinnaltaan kalliimpia kuin Tomorrowlandin sivuilta ostettavat liput. Joskus esimerkiksi eBayn kautta ostettu lippu voi olla ainoa mahdollisuus päästä festivaaleille, jos lippua ei ole onnistunut hankkimaan virallisesta verkkokaupasta. Ole tarkkana, että lippu on varmasti oikea, jos ostat sen välikäden kautta.

Festivaalin säännöt

Festivaalille on ehdoton 18 vuoden ikäraja. Kannattaa kuitenkin huomioida, että sellaiset henkilöt, jotka täyttävät 18 myöhemmin samana vuonna, pääsevät festivaaleille. Alle 18-vuotiaat eivät valitettavasti pääse festivaalialueelle edes aikuisen seurassa, vaan heidät käännytetään pois portilla. Festivaali ei suostu tinkimään ikärajasta yhtään, joten jos ei ole täysi-ikäinen, tulee festivaalilla käyminen jättää myöhemmäksi.

Jokaiselle festivaalivieraalle annetaan oma Tomorrowland-ranneke, joka on rekisteröity henkilön nimellä. Näin estetään siis saman rannekkeen käyttö monen ihmisen välillä. Jos lipun on ostanut ainoastaan yhdelle päivälle, ei alueelta ole mahdollista poistua ja palata takaisin niin halutessaan. Yhden päivän lippu oikeuttaa ainoastaan yhteen sisäänpääsyyn. Muilla lipuilla taas pääsee kulkemaan sisään ja ulos.

Kuinka festivaalille saavutaan?

Festivaali pidetään pienessä belgialaisessa kaupungissa nimeltään Boom. Boom sijaitsee Antwerpenin ja Brysselin välimaastossa. Jos festivaalikävijä lähtee matkaan Suomesta, on helpointa lentää suoraan Brysseliin. Brysselistä Boomiin on mahdollista matkustaa joko bussilla tai junalla. Myös vuokra-autolla liikkuminen on varteen otettava vaihtoehto, vaikkakin edellä mainittuja kulkumuotoja kalliimpi, jos matkustajia on vain muutamia.

Suomalaiset festivaalivieraat voivat lentää myös Antwerpeniin. Se on lähempänä Boomia kuin Bryssel. Antwerpenistä on suora junayhteys Boomin kaupunkiin. Antwerpenistä järjestetään jopa ylimääräisiä yöjunavuoroja suoraan Boomiin festivaalin aikoihin. Tämä helpottaakin matkustamista, jos lento saapuu Antwerpeniin myöhään illalla. Boomin juna-asemalta on järjestetty päivittäinen ilmainen bussikuljetus suoraan alueelle, jossa festivaali saa paikkansa.

Majoittuminen

Aivan festivaalialueen läheisyydestä löytyy niin kutsuttu DreamVille, josta löytyy jonkun verran majoitusta. Nämä varataan kuitenkin yleensä niin nopeasti, että suurin osa joutuu etsimään majoituksensa muualta. Helpointa on etsiä hotelli tai hostelli Boomin kaupungista, jonne on ilmainen kuljetus suoraan festivaalialueelta. Majoituksenkin kanssa on hyvä olla ajoissa liikkeellä, sillä paikkoja on vain rajoitetusti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *