Festivaalit

Turistina Suomessa – kesän festarit tuovat iloa arkeen

Oli vuodenaika mikä tahansa, jos olet samanlainen kuin me, olet todennäköisesti miettimässä koko ajan tulevia festareita. Festarit ovat monelle jopa elämäntapa, sillä se symboloi yhdessäolemista, hauskanpitoa sekä tietysti omien suosikkien kuulemista livenä! Tässä tulee myös hyvin ilmi musiikin voima, sillä se saa ihmiset ajattelemaan täysin eri tavalla maailmaa, sytyttäen intohimoja henkilöissä jotka ei muuten kovin monesta muusta asiasta samalla tavalla innostu. 

Olit sitten kokenut festarikävijä, tai vasta ensimmäistä matkaasi suunnitteleva keltanokka, suosittelemme jatkamaan lukemista, sillä toimituksemme vuosikymmenten kokemus festareista on nyt koottu luettavaan muotoon juuri sinua varten. Kaikkia vinkkejä ei välttämättä kannata suoraan kopioida, vaan kannattaa keskittyä tekemään tapahtumasta mahdollisimman mieluisa ITSELLESI, ei kenellekään muulle. 

Suunnittele, mutta älä tee liikaa kompromisseja

Vaikka totta kai kavereiden tarpeet tulee myös ottaa huomioon, suosittelemme lähtökohtaisesti lähtemään festareille sitten sellaisen porukan kanssa, joka ajattelee asioista tismalleen samalla tavalla kuin sinä. Ei ole esimerkiksi kivaa, jos kaveriporukassa on aina se yksi tyyppi joka aloittaa örveltämisen ja muun seurueen ilta menee siinä, että yrittää pitää tämän yhden tyypin elossa ja turvassa. Älä siis lähde matkaan ihmisten kanssa, jotka ovat tuttuja siitä, etteivät he pysty pitämään hauskaa sinun ehdoillasi. Tämä voi kuulostaa hieman itsekkäältä, mutta miksi et haluaisi nauttia parhaalla mahdollisella tavalla festareista, joiden sisäänpääsystä olet luultavasti maksanut yli 100 euroa?

Kompromisseja pystyy vähentämään ennakoivalla ystävystymisellä, eli toisinsanoen sillä, kenen kanssa olet reissuun lähdössä. Pidä huoli siitä, että omat tarpeesi ovat kaiken edellä, ja vasta sitten voit alkaa ajattelemaan muita. Edelleen, me tiedämme että tämä kuulostaa hieman itsekeskeiseltä, mutta kyllä elämässä pitää uskaltaa ottaa tilaa ja loistokkaita hetkiä itselleenkin. 

Festaripaikkakunnasta kaikki irti

Joensuu, Helsinki, Turku, Tampere, Oulu. Suomi on täynnä paikkoja, joissa järjestetään vuosittain koko maan parhaimmat festarit. Näitä paikkoja yhdistää myös se, että ne ovat kulttuurillisesti erittäin hienot perinteet omaavia kaupunkeja, joissa riittää iloa myös festareiden leirintäalueen ulkopuolella. Mikäli mahdollista, sinun tulisi pyrkiä suunnittelemaan reissusi siten, että sinulla on mahdollisuus tutustua myös festaripaikkakuntaan, ennen itse H-hetkeä. Parhaiten tämä onnistuu suunnittelemalla hyvissä ajoin etukäteen sekä ottamalla esimerkiksi selvää siitä, minkälaisia nähtävyyksiä / ruokapaikkoja kannattaisi kyseisessä kaupungissa käydä testaamassa ja kokemassa. Monelle tämä on konseptina täysin vieras, ja pitääkin kyllä myöntää, ettei sitä meidänkään toimituksessa osattu ihan tältä kantilta katsoa, kun ikää oli mittarissa n. 18 vuotta. Kun ikää alkaa karttumaan lisää, huomaat luultavasti haluavasi festareilta muutakin kuin heräämistä krapulassa märässä teltassa

Varavirtalähteistä pelastus

3 päivän festarit. Akku loppu ensimmäisen illan aattona, eikä pistoketta missä pääsisi lataamaan. Tämä on yksi pahimmista skenaarioista jonka voit festareilla kokea, joten älä anna sen käydä itsellesi. Pidä aina huoli siitä, että mukanasi on kolmen yön reissuilla vähintään muutama varavirtalähde, sillä nämä eivät enää maksa montaa kymppiä enempää. 

Mikäli onnistut pitämään kännykkäsi elossa koko festareiden ajat, voit käyttää esimerkiksi illat hyödyksesi siten, että kulutat aikaasi kaljateltan sijasta rentoutumalla omissa oloissasi viihdyttävien kolikkopelien parissa. Loistavia mahdollisuuksia tällaiseen toimintaan tarjoaa useat nettikasinot, jotka on tunnettu siitä, että sivustoilta löytyy vuodenaikaan katsomatta netin parhaat bonukset. Mikäli olet festareille asti eksynyt, eikö se olisi sama ottaa sitten ilo irti koko käytettävissä olevasta ajasta, sillä bänditkin yleensä lopettavat soittamasta ihan viimeistään klo 24!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *